Skip to main content

Renovatie

Maart 2024

Ons nieuwe molenaarshok is vrijwel gereed, keukenblok en aansluitingen voor water en electra zijn aangelegd en aangesloten en de verwarming is geinstalleerd. Ook het nieuwe invalidentoilet is  klaar. Ook het schilderwerk vorderd gestaag, en het buitenwerk zal komende maand weer opgepakt worden. 

Het nieuwe waterrad staat klaar, hout voor de kanjel en sluis moet nog binnenkomen en waar nodig zal het metsel/voegwerk gedaan worden. Ook de drainage en het waterdicht maken van de kimnaden in de kelder zal nog moeten gebeuren. De planning is dat het buitenwerk zoveel mogelijk in een keer gaat gebeuren. Voordien moeten echter de taps uit het oude molenrad verwijderd worden. Er moet dus nog het nodige gebeuren. Zoals het er nu uitziet zal al het geplande werk in Mei/ Juni afgerond kunnen worden en kunnen we weer jaren genieten van een goed gerenoveerde molen.

Nu we komend jaar kunnen beschikken over een enthousiaste groep van molenaars en aspirant molenaars , is er ook aanzet gemaakt om te komen tot een goed werkoverleg en taakverdeling binnen het molenaarsteam. Er is een nieuwe risicoinventarisatie gemaakt en er komt een nieuw schema voor periodiek onderhoud en controle van de molenonderdelen.