Stichting de Wenumse Watermolen
De molen wordt beheerd door "Stichting de Wenumse Watermolen":
-
Voorzitter
Jan Marinus van der Valk
-
Secretaris
Mayke Bronkhorst.
-
Penningmeester
Frans Leliveld
-
Bestuurslid technische zaken
René de Vries
-
Bestuurslid verhuur/beheer Korenschuur
Jenny Mijnheer en Hein Buitenhuis
-
Bestuurslid PR en Communicatie
Wouter van Weenum
-
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beleidsplan
De continuïteit van De Wenumse watermolen als monument ook op langere termijn te waarborgen. Daarbij dient ook de afstemming over het onderhoud van het terrein rondom de molen in samenspraak met de beheerder/eigenaar te worden vastgelegd.
Inkomsten
Naast de bestaande subsidie inkomsten is het van belang voldoende financiele middelen te genereren om de Wenumse molen als monument ook in de toekomst te kunnen laten draaien en te onderhouden.
Hierbij valt te denken aan het verhuren van de Korenschuur aan derden voor recepties, vergaderingen, themabijeenkomsten, presentaties en trainingen. Daarnaast zal het komende jaren belangrijk worden ons meer toe te leggen fondsenwerving.
Doelstellingen
- De Wenumse watermolen in stand houden als Cultureel- Historisch erfgoed voor toekomstige generaties
- De Wenumse watermolen voor onbepaalde tijd behouden. Waarborgen van continuïteit en het in stand houden van de maalvaardigheid van de waterkorenmolen en het goed functioneren van het zaagraam.
- Het onderhouden van de waterkorenmolen als werkend industrieel complex.
- De stichting streeft ernaar om de watermolen onderdeel te laten zijn van het educatieve, recreatieve, toeristische belang van het Veluwe-massief en IJsselvallei.
- Doorgeven van de kennis en kunde van de molenaar aan nieuwe (aspirant) molenaars en het belang van de watermolen vanuit historisch perspectief in het huidige landschap.
- Te waken over een goede inrichting van de molenomgeving, de zogenaamde molenbiotoop. Deze dient beschermd te worden tegen oprukkende bebouwing en beplanting.
- De stichting streeft dit doel na door het beheren, in stand houden en exploiteren van de watermolen door financiële middelen te genereren, inclusief het aanleggen van financiële reserves. De liquiditeit wordt verkregen door: donaties, subsidies, rondleidingen, div. activiteiten, uit huuropbrengsten van de Korenschuur en alle andere wettige middelen die het doel van de stichting bevorderen.
Overigen
- Het bestaan van de molen hangt af van onze vrijwilligers en beperkte bijdrage vanuit de overheid.
- De molen maalt op vrijwillige basis graan etc. voor veevoer. Evt. aanvragen voor maalwerk kunnen gedaan worden via de Molenaar(s)
- Onze watermolen is een monument, wij zijn geen productiemolen en malen puur voor het behoud en de kennisoverdracht.
- Mocht u na het bezoek aan ons het behoud van de molen willen steunen, dan is een vrijwillige bijdrage niet verplicht, maar altijd welkom.
- Wilt u ons als sponsor ondersteunen met materiaal, gereedschap of financieel? Neem dan contact op met het bestuur, wij verwelkomen elke vorm van ondersteuning.
- Wilt u aan de slag als vrijwilliger voor de molen? Laat het ons weten. Meld u aan bij het bestuur: (Mayke Bronkhorst) Tel: 06-11155245
- Wij zijn lid van het Erfgoed Platform Apeldoorn (EPA)